FÖRBEREDANDE KURS – ATT BÖRJA RIDA PÅ ÅRE RIDKLUBB

Att börja rida är en rolig och spännande upplevelse. Vi har på ÅRK tagit fram en grundkurs på 5ggr som är en förberedande kurs med kunskap som behövs inför att börja rida hos oss i hästlekisgrupp, nybörjargrupp eller annan grupp. Denna kurs riktar sig till er som inte har någon tidigare erfarenhet av hästar barn likväl som föräldrar, men också till er som haft uppehåll. Det är en kurs som ger kunskap i rutiner omkring hästar och rutiner hos oss på ÅRK.

Första träff – Lära känna stallet, bekanta sig med hästar, prova borsta en häst.

Andra träff – Kratsa hovar, leda och lära sig om hästens språk.

Tredje träff – Att sadla och förbereda stigläder inför ridning.

Fjärde träff – Att tränsa, hur vi tvättar bett och hänger upp ett träns.

Femte träffen –Rep. Från veckorna innan. Ta ÅRK stallkörkort!

Efter dessa fem veckor ska ni fått en bra start inför att ni eller ert barn ska börja rida i en abonnemangsgrupp hos oss. Teori är en viktig del i att lära sig rida och lära sig om hästen. Kursen riktar sig till elever likväl som till föräldrar. Den kan också vara ett verktyg till en förälder eller elev som vill repetera lite grunder. Varmt välkomna att anmäla sig till denna kurs! Anmälan till kursen är bindande för dessa 5ggr, men erbjudande om hästlekis/ridgrupp kommer separat.

Pris: 600kr för hela kursen (5ggr).

Medlemsavgift 2019:

Senior 375 kr

Ungdom (upp tom det år ungdomarna fyller 19 år) 250 kr

Barn (upp tom det år barnen fyller 9 år) 200 kr

Medlemsavgiften är en viktig del i att vara försäkrad i vår verksamhet och den gäller för hela året 2019, medlemsavgiften är en engångskostnad.

Vi inbjuder till 5ggr med start v.35 tom v.39.

Måndagar 16.15-17.15, från 7 år och uppåt.

Onsdagar 16.15-16.45, för de yngre än 7 år (endast 5 platser) Därav kortare tid.

Först till kvarn på dessa platser.

Anmälan/frågor sker till info@areridklubb.se

Åre Ridklubb 072-2430835