FÖRBEREDANDE KURS – ATT BÖRJA RIDA PÅ ÅRE RIDKLUBB

Att börja rida är en rolig och spännande upplevelse. Vi har på Åre Ridklubb tagit fram en grundkurs på 5 tillfällen som är en förberedande kurs med kunskap som behövs inför att börja rida hos oss i hästlekisgrupp, nybörjargrupp eller annan grupp.

Denna kurs riktar sig till er som inte har någon tidigare erfarenhet av hästar, barn likväl som föräldrar, men också till er som haft uppehåll med hästkontakt. Det är en kurs som ger kunskap i rutiner omkring hästar och rutiner hos oss på Åre Ridklubb.

Första träffen– Lära känna stallet, bekanta sig med hästar, prova borsta en häst.

Andra träffen – Kratsa hovar, leda och lära sig om hästens språk.

Tredje träffen– Att sadla och förbereda stigläder inför ridning.

Fjärde träffen – Att tränsa, hur vi tvättar bett och hänger upp ett träns.

Femte träffen –Rep. Från veckorna innan. Ta ÅRK stallkörkort!

Efter dessa fem veckor ska ni fått en bra start inför att ni eller ert barn ska börja rida i en abonnemangsgrupp hos oss. Teori är en viktig del i att lära sig rida och lära sig om hästen. Kursen riktar sig till elever likväl som till föräldrar. Den kan också vara ett verktyg till en förälder eller elev som vill repetera lite grunder.

Varmt välkomna att anmäla sig till denna kurs! Anmälan till kursen är bindande för dessa 5ggr.  Erbjudande om hästlekis/ridgrupp kommer separat för de som önskar fortsätta efter avslutad uppstartskurs.

Pris: 600kr för hela kursen som är 5 träffar.

Medlemsavgift 2019

Senior 375 kr

Ungdom (tom de år man fyller 19 år) 250 kr

Barn (tom de år man fyller 9 år) 200 kr

Medlemsavgiften är en viktig del i att vara försäkrad i vår verksamhet och den gäller för hela året 2019, medlemsavgiften är en engångskostnad och obligatorisk vid deltagande i alla våra kurser.

Kursen är 5 tillfällen med start v.11 tom v.15.

Söndagar kl. 15.30-16.30.

Först till kvarn på dessa platser.

Anmälan och frågor till info@areridklubb.se

Åre Ridklubb 072-2430835