Om ridskolan

Först och främst ska du veta att vi på Åre RK vill att du ska känna dig välkommen!

Stallet är fullt av nya intryck, hästar, utrustning, människor, olika utrymmen samt regler och rutiner. Vi försöker vara tydliga med skyltar, informera via anslag och stallvärdar, men det är mycket nytt på en gång så är du osäker så fråga. Fråga igen och igen.

I stallet hjälps vi alla åt och de som kan lite mer delar gärna med sig till dem som kan lite mindre. Det tar tid att lära sig att hantera hästar, samtdigt är det viktigt att hantera hästen rätt. Så är du det minsta osäker på hur du ryktar, sadlar, tränsar, leder, etc så fråga, fråga, fråga.

Om du rider på ridskolan så ingår det teorilektioner om hästkunskap varje termin och du kan alltid fråga din ridlärare till råds.

Vill du på egen hand ta reda på mer om hästar är Svenska Ridsportförbundets Hästkunskapssajt en bra utgångspunkt eller Konsumentverkets folder ”Välkommen till stallet”.

Camilla Gradin är den som är operativt ansvarig för ridskoleverksamheten och även jobbar som ridlärare vissa dagar.  Vill ni veta mer om lektionsridning hittar ni kontakt info här.

Alla medlemmar är välkomna att vistas på vår anläggning när det är öppet, givet att man respekterar ÅRKs regler och rutiner.
Dock finns inte personal i stallet.

OBS! Det är inte tillåtet att vistas i hagarna/boxarna (om hästarna står inne) när stallet är obemannat.