Övriga aktiviteter

Mulleläger

Kom till stallet och träffa Mulle och hans vänner på Åre Ridklubb!

Under sport och påskloven kan man komma till stallet för mys och pyssel med våra hästar några timmar. Det blir även fika och tillfälle för prova på ridning.

Denna aktivitet passar alla som gillar hästar och inga förkunskaper krävs. Barn under 7 år deltar i förälders sällskap. Endast förbokning. Pris 500kr per deltagare och tillfälle. Anmälan är bindande.

Datum att bok

Onsdagen den 17 april kl.09.00-12.00

Torsdagen den 18 april kl. 09.00-12.00

Onsdagen den 24 april kl. 09.00-12.00

Fredagen den 26 april kl. 09.00-12-00

Plats: Åre Hästsportarena, som ligger på väg upp mot Åre Björnen efter ca 500 meter på vänster sida.

Anmälan och frågor: info@areridklubb.se   072-243 08 35

Stallfritids

HAR FÖR TILLFÄLLET UPPEHÅLL
I samarbete med Jämtland Härjedalens Idrottförbund och Åre Skola erbjuder vi Stallfritids på måndagar och onsdagar kl 14.00 – 16.00. Det innebär att de barn som är inskrivna på fritids kan spendera måndags och/eller onsdagseftermiddagarna på Åre Ridklubb.

Vi har alltid personal på plats som leder aktiviteterna i stallet dessa dagar. Det är ni föräldrar som ombesörjer transport till och från stallet de dagar ni vill att era barn skall vara med. Någon anmälan behövs inte, utan det är bara att dyka upp. Många barn åker till stallet med bussen som stannar precis vid ridskolan.

I stallet får barnen hjälpa till att göra iordning mat till hästarna, mocka, ta in hästarna inför ridlektionerna m m.

Men kom ihåg att stallet är öppet 8-20 alla dagar och alla är välkommen när som helst under dessa tider.

Hopp- och Dressyrläger

Under vissa långhelger samt skollov anordnar vi hopp- och dressyrkurser på ridskolan. När det är aktuellt finner ni information om det här samt att vi sätter upp anslag i stallet.

Vissa helger åker vi också på kurser på andra anläggningar som t ex Wången och Frösöhästgård. Det är i första hand de stora stallvärdarna som har möjlighet att åka på dessa kurser.

Boka ponnyridning till event

Våra fina ponnys brukar vara med på några av de större event som äger rum i Åre under året.

Exempel på events där vi har varit med och erbjudit ponnyridning:

• Familjeveckorna, sportloven och påskafton i Björnen samt på Skutskjutet
  • Istravet
  • Mässevenemang i närområdet
  • Åre Höstmarknad
  • Åre Julmarknad

Om du är intresserad av att vi har ponnyridning på ditt event är du välkommen att kontakta Åsa Andersson, Åre ridklubb, på telefon 070-271 7803
Priset är 1 850 kr/timme och minimum 3 timmar.