Varför bli partner?

Idag finns det en ridskola i Åre kommun och den bedrivs av Åre Ridklubb. Åre Ridklubb är en av de få föreningar som idag bedriver året-runt-aktiviteter i Åre kommun.

Åre Ridklubb arbetar för att så många ridintresserade barn och ungdomar som möjligt ska ha råd att rida på ridskolan. Våra elever, såväl nybörjare som mer rutinerade ryttare, ska kunna utvecklas och ha kul genom hästar och ridsport och vi jobbar för högsta kvalitet i verksamhetens alla delar.

ÅreRK bildades i september 2008 och har sedan dess vuxit till en ridskola som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och har 8 st hästar, ca 110 ridelever per vecka plus ca 20 barn som rider på Ponnyridning varje lördag samt en häst-/stallskötare på halvtid samt två deltidsarbetande ridinstruktörer.

Åre Ridklubb bedriver idag sin verksamhet på en gård i Björnänge nere vid Åresjön och majoriteten av Åre RKs ridelever är flickor födda mellan 1999 och 2007.

Förutom vanlig ridskoleverksamhet så har vi även:

• killgrupper
  • uteritter, hopp-och dressyrkurser
  • stallfritids två dagar i veckan
  • friluftsdagar för skolor
  • privatlektioner
  • klubbtävlingar, teorikurser etc
  • dagridläger

Ridskolan är öppen sju dagar i veckan och är både en utbildningsplats och mötesplats. Det är många barn, ungdomar och föräldrar som rör sig på anläggningen, ca 270 personer i veckan.

En hel del av ÅreRKs verksamhet bedrivs ideellt. Detta då vi vill och måste hålla relativt låga priser på lektionsverksamheten, eftersom vi i dagsläget endast kan erbjuda ridning utomhus. Dessutom behöver vi samla pengar till inköp av flera hästar. V i kommer att utöka vår verksamhet när vi flyttar upp till den nya ridanläggningen med ca 7 hästar.

Parallellt med ÅreRKs verksamhet arbetar vi med projektet Åre Hästsportarena som innebär en ny ridanläggning, inkl ridhus, norr om E14 i Björnänge. Då det behövs en mer anpassad ridanläggning, på en lämpligare plats och med ett större utbud i Åre kommun än det som ÅreRK idag kan erbjuda. Åre Hästsportarena

Vi hoppas att du genom något/några av de sponsorerbjudande du hittar på nästa sida kan hjälpa våra barn och ungdomar att fortsätta utvecklas inom ridsporten samt få ihop pengar till flera hästar.

Vill du veta mera – kontakta Elisabeth Hallbäck på 070-654 06 80.

Tack för ditt intresse för Åre Ridklubb