Vi erbjuder

Lektionsverksamhet

Under terminerna hålls ridlektioner måndag till fredag. Ridgrupper finns för både nybörjare och mer erfarna ryttare. Vi har främst barn- och ungdomsgrupper men även ett fåtal vuxengrupper för mindre vuxna eftersom vi mest har ponnyer.

Lektionsverksamheten består av dressyr, markarbete, cavaletti, hoppning och uteritter, allt anpassat för olika utbildningsnivåer.

Åre Ridklubbs ridnivåer:

Ponny 2 – barnen rider själv mestadels samt behärskar lätt ridning.
Ponny 3 – barnen klarar att trava över enstaka hinder samt har provat att fatta galopp.
Ponny 4 – barnen kan sitta ner i trav samt behärskar galoppfattning.
Ponny 5 – barnen behärskar tempoväxlingar samt att hoppa i galopp.
Ponny 6 – barnen behärskar skänkelvikning och framdelsvändning.

Ridlekis
Det här är en verksamhet som är för barn i åldern 6-7 år. Varje lektion innehåller både ridning och teori. Barnen får lära sig hur en häst fungerar, vad den äter och hur den ska skötas. Det här är det perfekta sättet att börja umgås med hästar.

Ponnyridning
På helgerna arrangerar vi ponnyridning, 30 minuter ridning, för små barn och nybörjare som vill prova på att rida. Du anmäler dig från gång till gång här på hemsidan – Boka ponnyridning.

Stallfritids
Två dagar i veckan erbjuder vi stallfritids. Det är kostnadsfritt och vi har personal på plats som leder aktiviteterna i stallet.
Stallfritids har tillfälligt uppehåll tills vi hittar finansiering.

Tävlingar
Några gånger om året arrangerar vi klubbtävlingar, blåbärshoppning, maskeradhoppning etc. Det finns klasser för alla; från nybörjare till mer erfarna.

Ridläger
I juni och augusti har vi dagridläger.

Hopp- och dressyrkurser samt uteritter – På helgerna och skolloven ordnar vi hopp- och dressyrkurser samt uteritter.

På ridskolan har du inte bara möjlighet att lära dig att rida utan du får också lära dig hur en häst fungerar och hur du ska bete dig för att få en säker samvaro med hästar.