Information från ridskolan

Välkomna till vårterminen 2021!

För de flesta grupper startat vårterminen på måndag den 25 januari, tillika v4.

Vi startar vårterminen som vi avslutade hösten – med ett stall som är stängt tills restriktionerna lättar upp.

– Ingen omklädning på ridskolan.
– Klubbrummet är stängt tillsvidare.
– Upprop sker utomhus 15 min innan ridlektionens starttid.
– Hästar kommer att vara förberedda i stallet av personal och du som ryttare släpps in för att hämta häst då upprop är klart.
– I sadelkammaren är vi en och en (såklart får förälder medfölja om ryttaren är liten och behöver hjälp)
– Max en medföljande/ryttare
– Vi ber målsman att närvara för att kunna hjälpa den ryttare som behöver vid uppsittning så att personalen kan hålla sig på rekommenderat avstånd.
– Ridande på dagens näst sista lektion tar in sina hästar i stallet och börjar släppa ut de som ska ut för natten.
– Ridande på dagens sista lektion får, pga det låga antalet ridande, göra iordning sina hästar själva och följer givetvis de coronaanpassade restriktionerna med max en person i sadelkammaren osv.
-Intag på söndagar begränsas till max fyra deltagare och all samordning sker utomhus. Sadelkammaren och andra utrymmen är låsta under denna tid.

Varmt välkomna tillbaka till våren då vi hoppas att det lättar upp!

HELMER ÄR SÅLD
Vi tackar vår ambitiösa Helmer för allt han gett oss på kort tid ⭐️
Med sin stora kropp och sin vilja att göra rätt så blir ridbanan lite för liten för Helmer när han går i avdelningen. Av den anledningen har vi valt att sälja honom, för att ge honom ett liv som passar hans storlek och typ av häst bättre.
Hans nya – mycket – lyckliga ägare kommer att ha honom i Krok och han kommer att få ett riktigt, härligt skogsmulleliv, där han får plats och utrymme. Vi önskar Helmer och Helena all lycka och det härligaste livet ihop!

VÄLKOMMEN BELLE EPOQUE!
Ny storhäst! Ridskolan ridskolan har investerat i ännu ett sto. Bella är en fjortonårig läromästare som kommer att vara redo för arbete när vårterminen startar. Nu står hon i sedvanlig karantän och behöver som alla andra få vara ifred i början.

Publicerat 2020-12-20

VÄLKOMMEN AMELIA!
Ytterligare en ponny, Amelia är inköpt till ridskolan. Precis som Holly har hon stått i karantän i 2 veckor nu och är på väg in att börja jobba i verksamheten i lagom upptakt. Amelia är en 10 årig C-ponny och även hon en import från Irland.

Publicerat 2020-12-07

VÄLKOMMEN HOLLY´S BESS
Ridskolan har fått tillökning med en D-ponny Irländsk import. Bess som just kommit till ridskolan kommer nu att få lite tid på sig att vänja sig vid sitt nya hem, vi ber er därför att ta hänsyn och låta henne vara ifred nu i början.

Publicerat 2020-11-17

INTAG OCH VISITERING MED IDA PÅ SÖNDAGAR

På söndagar kl 10.00 ser vi gärna att du som vill kommer och hjälper Ida att ta in hästar och visiterar dom noggrant innan de ska gå sina lektioner på eftermiddagen, med hjälp av Ida. minimiålder 10 år utan målsmans närvaro.
Samling kl 9.45 i stallet och maila gärna info@areridklubb.se senast fredagar kl 16.00 om du vill komma!
Vi ses i stallet!
Publicerat 2020-11-13