EXTERNA TRÄNARE

Vi är så glada att vi ibland får besök av externa tränare som bland annat håller kurser i hoppning eller dressyr. Här finns möjlighet för dig med egen häst att finslipa på teknik och hur du och din häst tar dig vidare till nästa steg. Kurserna anmäler du dig till via vår Aktivitetslista. Nedan finns närmare presentation av dessa tränare. 

ULF JOHANSSON

Ulf är A-tränare i fälttävlan och har mångårig erfarenhet av kurs och träningsverksamhet med inriktning fälttävlan och hoppning. Ulf har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bl a ridit VM, vunnit SM och NM samt flera placeringar i internationell tävlingar. Ulf har haft flera coach uppdrag på landslagsnivå, det senaste var som coach åt Irlands Young riders lag på EM i Pardubiche-06. Han arbetade som headcoach för dem fram till och med EM i Blair Castle-07.

Ulf är en positiv instruktör som bemöter sina elever på den nivå som man är på och utvecklar en därifrån, löser utmaningar utan att säga inte.

 

Tjej hoppar över hinder

KRISTINA ¨TUSSE¨ EKMAN 

Kristina är en omtyckt och mångsidig ridlärare och tränare. Hon är utbildad på Strömsholm med alla de kurser som fanns på 70 talet. Rik 1. 2 och 3. Har drivit egen ridskola, startat ett ridgymnasium och jobbat som frilans tränare ,där hon haft elever från lägsta nivån upp t.om elever som ridit NM. Själv har hon tävlat upp till 1.45 , men utbildat flertalet hästar på hög nivå , bla hingsten Lipton 779 som Kristina även ägde när han tävlade OS med Ulrika Hedin. Hon är speciellt intresserad av unga ryttare och unga hästar, och har stor erfarenhet av hästar och ryttare med speciella behov. Hon är vad man kan kalla en erfaren basic lärare. Man är välkommen oavsett vilken nivå man befinner sig på eller vilken sorts häst m har. Problemlösning är hennes starka sida. Har undervisat i Jämtland sen 80 talet. Hon är mån om att se helheten och är tydlig i sitt sätt att undervisa.