Om ÅRK

Om föreningen
Åre Ridklubb, Åre RK, är en ideell förening som har varit verksam sedan 2008. Vi har idag ca XXX medlemmar och ca XXX ridelever per vecka. Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet (SRF) via Mittsvenska Ridsportförbund. Föreningen företräds av en styrelse som ansvarar för verksamheten och arbetar ideellt.

Bakgrund
Åre RK bildades i september 2008 och startades av ett gäng vuxna hästentusiaster, då var ridskolan belägen på en gård i Björnänge utmed den gamla vägen nära Åresjön. Det var sju familjer som sedan december 2007 delade på fyra ponnyer. Under det första året var det många grannar och kompisar som var med i stallet och fick förmånen att prova på att rida och sköta ponnyerna. Eftersom det inte var optimalt att rida längs med Björnängevägen började vi under våren 2008 att diskutera möjligheten att bygga en ridbana. Dessutom ville vi ge Årebarnen
möjlighet att på ett enkelt sätt få lära sig att rida och att sköta hästar. Med hjälp av egna pengar och ett banklån realiserades denna dröm – ridbanan invigdes i slutet av november 2008 och samtidigt drog Åre Ridklubb igång ponnyridning på lördagar. Efterfrågan på ridning och närvaron bland hästarna har hela tiden ökat vilket har lett till en utökning av antalet hästar, ridinstruktörer, antalet ridlektioner per vecka etc.