Om föreningen

Det var  i september 2008 som ett gäng vuxna hästentusiaster valde att tillsammans bilda Åre Ridklubb. Då var ridskolan belägen på en gård i Björnänge vid kanten av Åresjön. Vid uppstarten fanns ponnyer som delades av flera familjer, under den tiden var det kompisar och bekanta som vistades på klubben och gavs möjlighet att prova ridning och hästskötsel.

I samband med det växande intresset för ridning och Åre Ridklubb kunde man under åren investera i fler hästar, anställa fler ridinstruktörer och utöka antalet ridlektioner. Efterhand växte verksamhet ur det lilla stallet vid Åresjön och beslutet togs att flytta verksamheten till den nuvarande anläggningen högre upp i Björnänge. Här byggdes en anläggning som gav medlemmarna större möjligheter att träna och sköta hästarna. Klubben har växt fram tack vare engagerade medlemmar som har lagt ner både tid och pengar på verksamheten. Åre Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet via Mittsvenska Ridsportsförbundet.

Vision och värdegrund

Åre Ridklubbs vision

En förening med hästen i fokus, öppen för alla där vi trivs, gläds och utvecklas efter varje individs egna mål och förutsättningar!

Åre Ridklubbs värdegrund

Vi strävar efter att bedriva en verksamhet där vår förenings grundläggande värderingar genomsyrar vårt förhållningssätt i alla möten med varandra och våra hästar!

Medlemskap

Som medlem i en ideell förening är man också ägare i föreningen. För att hålla så låga priser som möjligt är det viktigt att så många medlemmar som möjligt engagerar sig i föreningens arbete. Tillsammans skapar vi med vårt engagemang och intresse en framgångsrik ridklubb.

Mycket av Åre Ridklubbs arbete sker ideellt och vår förening behöver ideella krafter. Som medlem är du och din familj alltid välkomna att hjälpa till.

Information om hur och när du kan hjälpa till sker här på hemsidan, via våra sociala medier eller på mail.

Medlemsavgift 2022

Medlemskapen gäller per kalenderår januari – december.

Senior

Junior (upp t.o.m det år ungdomarna fyller 19 år)

Familjemedlemskap (familjemedlemmar, max 4 personer)

Medlemsavgiften betalas via bankgiro 344-2381 eller Swish 1231615137.

Maila samtidigt in följande uppgifter till info@areridklubb.se

• Namn:
  • Adress:
  • Mailadress:
  • Personnr (inkl 4 sista siffrorna):

Alla som rider på Åre Ridklubb samt nyttjar ridbanorna ska vara medlem i föreningen. Medlemskapet gäller per kalenderår, januari-december. Som medlem i ÅRK är du olycksfallsförsäkrad. Försäkringen gäller både när du deltar i aktiviteter som klubben anordnar och när du reser till och från aktiviteterna. Dessutom får du medlemstidningen Häst & Ryttare via Svenska Ridsportförbundet.

Du kan läsa mer om försäkring här:

Idrottsförsäkringar Ridsportförbundet – Folksam

Olycksfallsförsäkring (ridsport.se)

S12652_20-01 Försäkringsinfo 2020

För dig som vill stötta oss men inte nödvändigtvis vill bli medlem så har vi istället ÅRK´s vänner – där du med valfritt belopp (över 200:-) enkelt kan stötta oss finansiellt. Förutom att du möjliggör vår verksamhets utveckling får du en ÅRK-dekal.

För att läsa om hur vi på ÅRK hanterar dina personuppgifter klicka här:

Hantering personuppgifter enligt GDPR – ÅRK

Klubbkläder

Föreningens klubbkläder går att köpa via Butiken i stallet, klicka på länken nedan för att komma vidare till webbshoppen. Har du önskemål om att utöka sortimentet går det bra att maila till info@areridklubb.se

Ridlärare sökes – läs mer